1. évad:

Történet: Bloom felfedezi mágikus képességeit, s Stellával elutazik Alfea Tündériskolába. Ott különös dolgokat tud meg sorsáról, s a Felhőtorony Boszorkányai, elsősorban Icy, Darcy, s Stormy keresztbe tesz az egész Winx -nek, majd súlyos harc tör ki közöttük. A specialisták, s a jó boszik segítségével viszont legyőzik a gonosz boszorkányokat, s letartóztatják őket. A Winx és a Specialisták összejönnek.

2.évad:
Történet: Egy új csapattag érkezik. A titokzatos Layla hercegnő. Őt egy gonosz Főnixkirály Lord Darkar üldözi. Darkar összefog a Trix-el, s meglátogatja őket a börtönben. (Sőt mi több) Ki szabadítja őket. A sorozat végén viszont a Winx legyőzi Darkart, a Trix-et pedig újra letartóztatják. Ebben az évadban a Winx megkapja a Charmix-ot.
3. évad:

Történet: A Winx sok boldogsáégot él át, azóta amióta legyőzték a gonosz Darkart, s a Trix-et. De mikor boldogok lennének, jönnek az akadályok: Valtor az Univerzun új Boszorkánymestere, Diaspro tündér, Sky herceg jegyese, A Trix, Chimera, a Beta Akadémia tanulója (Stella mostohatestvére), s az anyja Cassandra. De megkapják az Enchantix-ot, s a Tündérpor varázst, s ezzel legyőzik ellenségeiket.
4.évad:

Történet: A Winx lányok, mivel már befejezték alfeai tanulmányaikat, órát és bemutatót tartanak az ifjú tündérnövendékeknek. Azonban váratlanul megjelenik egy titokzatos, ellenséges csapat, a Sötét Kör varázslói személyében, akik megszállottan keresnek valakit, az utolsó földi tündért, aki szerintük Bloom, ám miután rájönnek, hogy ez tévedés, távoznak. A tündérek, ezért a Földre és azon belül, Gardeniába utaznak, ahol új életet kezdenek. Az a küldetésük, hogy megmentsék a Föld utolsó tündérét, Roxy-t, s hogy visszahozzák azt mágiát, amelyet a fentebb említett gonosz varázslók egyszer s mindenkorra eltűntettek a bolygóról.Vajon sikerül nekik?

 

Erről az évadról olvashatsz még bővebben a 4.évad menüpontban.

1. rész Váratlan esemény:

Csodálatos dolog együtt tanulni a varázslatot Stellával, Florával, Musával és Technával, de a mágia dimenziójában a boszorkányoknak is van iskolájuk, a Felhő Torony, ahol a veszélyes Icy, Darcy és Stormy tanulnak. És váratlan események mindig adódnak.
2. rész Köszöntünk Magix-ban!:

Bloom lenyűgöző új életet fedez fel, új barátokra talál. De a mágikus dimenzióban boszorkányokkal is találkozik. Ez lesz az első nehézség, amivel meg kell birkóznia.  Magix veszélybe kerül.
3. rész Alfea Tündériskola:

Ünnepség lesz Magixban. A lányok igazán emlékezetessé akarják tenni az alkalmat, és ebben segítenek a Vörös Forrásban tanuló fiúk is. A boszorkányokat, persze, nem hívják meg, és ezt ők nem hagyhatják szó nélkül. Vajon hogyan válaszolnak?
4. rés
z A Fekete-Iszap mocsár:


Az Alfea Tündériskola tanulóinak vizsgázniuk kell. Palladium professzor a Fekete-Iszap mocsárban teszi őket próbára. És, bár a Vörös Forrás tanulói is ott lesznek, támad némi bonyodalom.
5. rész Ronda Randi:

A Trix újra próbálkozik, mert minden áron meg akarják szerezni Stella mágikus gyűrűjét. Nehéz időszak köszönt a Winx-re. Vajon elég erősek ahhoz, hogy átvészeljék a helyzetet?
6. rész Kaland a Felhőtoronyban:

Csodálatos felfedezés vár Bloomra és a barátaira, a Felhőtoronyban, amikor megpróbálják visszaszerezni Stella mágikus gyűrűjét. Az akció tele van akadályokkal, varázsigékkel, szörnyekkel, mágikus csapdákkal. Vajon sikerült egyedül végrehajtaniuk, vagy segítségre lesz szükségük?
7. rész Barátok bajban:

Griselda megmutatja, mennyire érzékeny. Eközben egyre mélyebbre szövődik a kapcsolat a fiúk és a tündérek közt, ami bosszantja Icyt, Darcyt és a Stormyt. Vajon hol van az az elrejtett erőforrás, amit a boszorkányok annyira keresnek?
8. rész Szétváló barátság:


Magix város Rózsa Fesztiválja. Ilyenkor a tanulók hazamehetnek, de Musa az iskolában marad az ünnep alatt. Bloom és Stella is maradnak, és részt vesznek egy motorversenyen a Vörös Forrásbeli fiúkkal együtt. A Trix alig várja az alkalmat, hogy rosszra használja fel a helyzetet.
9. rész Elárulva:

Bloomnak különös, zavaró álmai támadnak. Megjelenik egy titokzatos kép. Ki az? És mit akar? Riven körül fájdalmas titok lappang. A Trix megpróbálja kideríteni, honnan származnak Bloom különleges képességei.
10. rész Bloom vizsgája:

Elérkeznek az első vizsgák. Vajon képes lesz-e Bloom átmenni Palladium tanár úr szimulációs vizsgáján? És vajon mire készül a Trix? Még Kikóra is nehéz pillanatok várnak.
11. rész A szörnyeteg és a fa:


A tanárok minden igyekezete ellenére, lehetetlen lesz vizsgákat tartani. A Winx segíteni fog a Fekete-Iszap mocsár felfedezésében, csakhogy egy titokzatos szörnyeteg fenyegeti az ingoványt. Újabb rejtély vár megfejtésre.
12. rész Szépségverseny:

Szépségversenyt rendeznek Magixban. Vajon részt vesz rajta Stella? Mirta lebeszéli Lucyt, a boszorkányt, hogy induljon a versenyen, de ő a Trix varázserejét akarja segítségül hívni, hogy győzzön. A dolgok nem alakulnak szerencsésen.
13. rész Nagy titokra derül fény:

Végre itt a szünet. Bloom hazamehet a szüleihez. Ki tudja, milyen dolgokt fog felfedezni Bloom Gardeniában? Az biztos, hogy meglepetésekben nem lesz hiány.
14. rész Bloom sötét titka:

Bloom életét fenekestül felforgatja a napvilágra került titok. Brandon segítségét kéri, hogy bejusson a Felhő toronyba, és megnézze a saját sorskönyvét. De Riven, aki most a Trix oldalán áll, elmondja Darcynak Bloom tervét. Mit tesz a Winx?
15. rész A becsület mindenek fölött:

Bloom összezavarodik azoktól a dolgoktól, melyek megváltoztatták az életét. Beszélnie kell egy tapasztalt emberrel, aki megérti őt. Daphne, a titokzatos hang, akit egyre gyakrabban hall, és Faragonda, új részleteket tár fel előtte a múltjából. Egy borítékban válaszokat talál a vizsga kérdéseire, és ez, bizony, kísértő lehetőség.
16. rész Hideg bűbáj:

Egy rettenetes szörnyeteg élősködik a Winx tagjainak félelmein és rémálmain. Álmatlanul töltik az éjszakát. A Trix kihasználja a tündérek gyengeségét, hogy megszerezze Bloom varázserejét. Nyílt háború tör ki a tündérek és a boszorkányok között.
17. rész Titkok a titkokban:

Egy bemutatóra kerül sor a Vörös Forrásban. Bloom szeretne csatlakozni Brandonhoz, de egy titokzatos és gyönyörű lány, Diaspro társaságában találja magát. Ki lehet ő? Elkeserítő felfedezés ez Brandonról.
18. rész A sárkány tüzének forrása:

Bloom hazamegy és minden kapcsolatot meg akar szakítani a Magix-szal, de már Gardenia sem békés. A Trix elhatározza, hogy újra támad, veszélybe sodorva Bloom szüleit. Múltjának rejtélye egyre világosabbá válik Bloom számára.
19. rész Magix bukása:


Riven felfedezi Darcy mesterkedését. A Trix elrabolta a sárkány tüzét, ami Bloom varázserejét adta. Vajon megtámadják Alfeát és a Vörös Forrást, hogy uralkodjanak fölöttük is? Bár a többiek bátran felveszik a harcot, a mágikus dimenzió veszélybe kerül.
20
. rész Az út Dominóba:

Trix követelései veszélybe sodorják a Vörös Forrást. Kétségbeesett akciót szerveznek Dominóba, hogy Bloom a múltja után kutathasson, és visszaszerezze a sárkány tüzét. A tündérek veszélyes utazásra kelnek Domino fagyos, kihalt birodalmában. Vajon mi történik Bloommal varázserő nélkül?
21. rész Az álmok koronája:

Most kiderül, hogy Dominón miért van elrejtve egy titokzatos tekervényes folyosó. Temérdek a kérdés: Mi történt azzal a csodálatos palotával, ami most élettelen? A Winx vajon megtalálja elveszett barátját? Tudnak-e neki segíteni, hogy visszaszerezze a sárkány tüzét? És legyőzik-e a Trix által odaküldött jégsereget?
22. rész Támadás a Felhőtoronyba:

Tovább erősödik a Magix-ra leselkedő veszély. Alfea, a védekezők főhadiszállása, mivel a Vörös Forrás teljesen megsemmisült.Eljött a cselekvés ideje. Új akció indul a Felhőtoronyba, hogy visszaszerezzék a sárkány tüzét és Bloom varázserejét.
23. rész Kötélhúzás:


Míg Alfeában a tündérek és a varázslók várják a Trix következő támadását, Bloom csapata eljut a Felhőtorony alagútjaihoz, hogy visszaszerezzék a sárkány tüzét. Vajon tényleg abból származik Bloom varázsereje? Sajnos a Trix rájön, hogy látogatók érkeztek.
24. rész A boszorkányok ostroma:


Griffin és Faragonda összefognak a közös ellenség ellen. Szükség is van az összetartásra a Trix ellen, hiszen nagyobb erővel rendelkeznek, mint valaha. De mi lesz Sky és Bloom sorsa? Vissza tudnak-e térni a Winx-hez? Alfea körül is gyülekeznek a sötét felhők.
25. rész A végső kihívás:


Most megtudjuk, mi vár Magix-ra. Vajon mit fedez fel Bloom a Roccaluce-tóban? És mit akar tőle Daphne? Eközben a sötétség erői Alfea felé menetelnek, és az egész mágikus dimenzió áll szemben a Trix vad akaratával.
26. rész A boszorkányok bukása:


Elérkezett a végső harc ideje. Alfea falai mögött a félelem uralkodik a Trix ereje miatt, a sötét hadsereg kész a döntő ütközetre. A mágikus dimenzió valamennyi lakója egyesül egy rendkívüli szövetségben. Vajon a tündérek, boszorkányok és varázslók képesek lesznek legyőzni a Trix rendkívüli erejét? Mi lesz Bloom és Sky sorsa?

  

 2.évad

1. Az árnyék főnix

 
A Winx visszatér Alfeába, hogy elkezdhessék második évüket az iskolában. Eközben egy eldugott helyen ,egy eddig ismeretlen tündér próbálja megmenteni a pixie-ket.

 2. Megint a Trix

 
Az ismeretlen tündérről kiderül, hogy Laylanak hívják, és a Winx próbál neki segíteni, hogy eszébe jusson, mi is történt. Míg Layla a Winx mellé áll, ellensége, kiszabadítja a Trixet, így mindkét oldal egy-egy új szereplővel bővül.

 3.Mentőakció

 
Layla elvezeti Bloomot, Stellát és a specialistákat a földalatti kastélyba, az út azonban nem zökkenőmentes, mert a barlang tele van veszélyes lényekkel. Vajon sikerül megmenteniük a pixieket?

 4.Amentia hercegnő

 
Stella és Brandon elszakadnak a többiektől, és felfedeznek egy földalatti királyságot, Mélyföldet. Stella legyengül, mert nem jut elég napfényhez, de Brandon még nagyobb bajban van...

5. Varázskötés

 

 Bloom és a többiek elérik a földalatti erődöt, de mielőtt megmenthetnék a pixie-ket találkoznak a sokkal erősebb Trixel. Szerencsére megjelenik egy paladin, aki segít a csapatnak.

6.Brandon esküvője

 
Elérkezett Brandon és Downland hercegnőjének, Amentia-nak az esküvője. Stella, Bloom és a többiek próbálják megszöktetni Brandont. Vajon Stellának sikerül megmentenie szerelmét?

7. A rejtélyes kő

 
A sikeres küldetés után a lányok és a pixie-k visszatérnek Alfeába. Azonban megjelenik egy újabb veszély, egy elpusztíthatatlan kő személyében, emelett pedig egy új tanár is érkezik az iskolába.

8. Party bontó


A specialitsák meghívják a tündéreket az újjáépített iskolájuk megnyitójára, ahol Flora találkozik a jóképű Helia-val, azonban a parti nem felhőtlen. Vajon sikerül legyőzniük Lord Darkar minden eddiginél erősebb szörnyeit?

9. Avalon tanárúr tika

 
Tecna és Digit találnak egy jóslatot és úgy gondolják, hogy az új tanáruk egy sötét teremtmény. Bloomot azonban megbabonázza Avalon, és a segítségét kéri.

10. A kódex titka

 
A gonosz Trix megtámadja az új Vörös Forrás iskolát. Bloom és Techna próbálnak a fiúknak segíteni, de Sky megsérül. Ez számára a vég vagy Bloomnak sikerül megmentenie?

11. Versenyfutás az idővel

 
Lord Darkar átkot szór a pixiekre, ami honvágyat okoz náluk. Bloom siet utánuk, hogy megmentse őket és nehogy elvezessék Lord Darkart pixiefalvába.

12. Winx összetartás

 Musa megismerkedik Jareddel, aki egy specialista és szerelmes a tündérbe. Musa nem tudja hova tenni a dolgot, ezért Bloom egy csajos bulit szervez, hogy felvidítsa. Jaredet pedig megkörnyékezi Darcy, aki hipnotizálja a fiút, és felhasználja arra, hogy csapdát állítson a Winxnek.

 13. A láthatatlan varázslat

 

 Bloom meghívja a tündéreket Gardeniába, ahova a pixiek is velük tartanak, de eltévednek a Földön. Musa és Layla nagy bajba keveredik egy szórakozóhelyen.

 14. Csata az Eraklyon bolygón

 

 Skynak vissza kell utaznia szülőföldjére, Eraklyonba. Ott szembesül azzal, hogy ex-menyasszonyát, Diasprot, elrabolták. Bloom és Flora is segít neki, ugyanis egy furcsa ninja-csapattal is szembe kell szállniuk. Eközben Alfeában Musa és Stormy harcolnak egymással.

 15. A műsor folytatódik

 

Musa egy koncertet ad a Vörös Forrásban. Reméli hogy sikerül lenyűgöznie szigorú apját és belőle is olyan nagy sztár lehet, mint anyjából. Stormy megjelenik a koncerten és visszavágót akar.

16. Hallowinx

 

A Winx Gardeniába utazik Halloween alkalmából. Bloom földi ellensége, Mitzy meghívja őket egy buliba, egy rejtélyes helyre. Vajon a boszorkányok legendája tényleg igaz?

 17. Egységben a boszorkányokkal

 

A Winx tagjai a Felhőtoronyban fognak tanulni, hogy ha feltűnik a Trix, akkor meg tudják akadályozni a kódex egy újabb darabjának megszerzését. De mielőtt a csatára sor kerülne, helyt kell állniuk Griffin óráin, ami nem egyszerű feladat.

 18. A Felhőtorony szívében

 

Bloomnak egyedül kell harcolnia a Trixel, emiatt veszt a csatában és a Trix megszerzi a kódexet. De nem érik be ennyivel, mert a Felhőtornyot át akarják változtatni egy hatalmas szörnnyé.

  19. Kém az árnyékban

 
 Egy új ellenséggel kell szembeszállnia a Winxnek, mivel Bloom Lord Darkar hatalma alatt gonosszá vált és megtámadta a titkos könyvtárat. Vajon a Winxnke és a pixieknek van esélyük megállítani Bloomot?

 20. A varázserő visszatér

 

 A tündérek és a specialisták a sok harc után kipihenhetik magukat egy mágiamentes helyen. Alfeában Avalont megmérgezik. Livy ezért el akar menni pixiefalvába, hogy onnan szerezzen gyógyszert a professzornak.

21. A charmix ereje

 

Icy, Darcy és Stormy csapdába akarják csalni a tündéreket és a specialistákat, ezért megbűvöli az erdőben élő állatokat. A tündérek pedig csak arra tudnak gondolni, hogy mikor szerzik meg a saját charmix-ukat.

 22. Veszélyben Wildlanden

 

 Timmy egy tervvel áll elő, hogy megszabaduljanak az állatoktól és a Trixtől, de Tecna nem bízik a fiúban. Icy csapdába ejti Timmyt és Tecnát, és csak a fiún múlik, hogy megmeneküljenek és ezzel visszanyerje szerelme bizalmát.

23. Az igazság pillanata

 

A pixiek megbetegednek és csak az élet fája segíthet rajtuk, de a fa is beteg. Flora képes lesz meggyógyítani? Lord Darkar tervére fény derül, és Avalon valós kilétére is.

 24. Darkar börtöne

 

A tündérek készen állnak Bloom megmentésére, akárcsak a specialisták. Brandonra hárul a feladat, hogy segítséget kérjen Mélyföld hercegnőjétől. Bloom pedig Lord Darkar földalatti erődítményében várja a megmentőit.

25. Szemtől szembe az ellenséggel

 

A tündérek, specialisták és pixiek összefogva ostromolják Lord Darkar várát, amit árnylények védenek. Darkar az erejét felhasználva ismét gonosszá változtatja Bloomot

26. A főnix előlép

 

Bloom, gonoszként, az erejét a mágikus ereklye megszerzésére fordítja. Így csak Musa, Layla, Flora, Tecna és Stella száll szembe Lord Darkarral, és lezajlik az utolsó küzdelmük.

  

1.A hercegnő bál

 

Stella édesapja egy partit szervez ami, egy különleges meglepetés lesz. A Trix felébreszti Valtor-t és megpróbálnak elmenekülni börtönbolygójukról, az Omega dimenzióról. Layla-nak vissza kell térnie a birodalmába.

2.Valtor jele

 

A parti Stellának kellemetlen meglepetést tartogat. Chimera megátkozza Őt, ami szörnyű következményekkel és bonyodalmakkal jár.

3. A tündér és a szörnyeteg

 
Barátai segítségével, Stella elmenekül Solaria-birodalmából és segítséget keres, ami megtöri a rajta ülő átkot.  

 4. Az igazság tükre

 

A Winx megérkezik a jégbarlangba, az igazság tükrét keresve. Layla megérzi, hogy Valtor megérkezik a bolygólyára.

5. A félelem tengere

 

Layla, Bloom, Flora, Musa és Tecna az Árapály birodalmába utazik. Stella az Alfeában marad.

6.Layla választása

 

Stella Alfeában továbbra is próbálja fedezni a lányokat, de aztán kiderül, hogy Solarison az apja Chimerát nevezte ki hercegnőnek, és ezzel Stella helyére került. Emiatt Stella el akar menni a bolygójára, Piffet változtatja önmagává, aki miatt bajba kerülnek. Ezalatt Androson egy sellőnek próbálnak segíteni, akinek az anyját Valtor tartja fogságban. Sikerül megszökniük, de a nő súlyosan megsérül. Layla feláldozza magát, hogy meggyógyuljon a sellő, de így ő nem tudja visszanyerni a látását, de megszerzi a végső tündéralakját, az enchantixot.

7.A Fény Társasága

 

A Winx visszatér Alfeába, hogy meggyógyítsák Laylát, de az enchantixnak köszönhetően egyedül is képes a látását visszaszerezni. Faragonda egy védőpajzsot varázsol az iskola köré, amin engedély nélkül senki sem mehet át. Griselda a szökésük miatt azzal bünteti a lányokat, hogy rendbe kell rakniuk a könyvtárat. Miután nagy nehezen teljesítik a feladatot engedélyt kapnak, hogy elmehessenek Eraklyonba, ahol millenniumi ünnepségeket tartanak. Bloom életének egy újabb titkára is fény derül. Valtor Diasprot környékezi meg és ad neki egy bájitalt, amivel félreállíthatja Bloomot az útjából.

8.Becstelen ellenfél

 

Eraklyonban elkezdődik az ünnepség. Sky és Bloom táncolják az első táncot, minden jól alakul egészen addig, amíg Diaspro meg nem itatja a varázsitalt Sky-al, aki így eljegyzi a bálon, és ezzel összetöri Bloom szívét. A lányoknak menekülniük kell, akárcsak Stella bulijáról. Bloom hiába próbál beszélni Skyal, az ő szemében boszorkánynak tűnik a lány. Cassandra és Chimera is menekülnek a bálról, hátrahagyva Radiust, akit így lánya, Stella ment meg az élete árán és jutalma az enchantixa lesz.

9. A szív és a kard

Bloom teljesen le van törve Sky miatt, a Winx se tudja felvidítani. Faragonda, hogy megóvja az iskolát, egy erős pajzsot rak Alfea köré, és a szülők akarata ellenére nem rúgja ki Bloomot az iskolából, Bloom mégis otthagyja egy időre az iskolát. Gardeniában meglátogatja Stella, és meggyőzi, hogy menjenek vissza és mentsék meg Sky-t. Rájönnek, hogy Baltor irányítása alatt áll, és Stella a tündérpornak köszönhetően megmentik. Layla visszatér Androsból, ahol a szülei egy Nabu nevű fiúhoz akarják hozzáadni.

10.Vihar a Felhőtorony fölött

 
Valtor szarvasnak álcázva magát bejut a Felhőtoronyba, ahol legyőzi Griffint. A boszorkányokat pedig megszállja és Alfeára küldi őket. A mágikus pajzs nem tart ki, ezért Valtor bejut az iskolába, elviszi onnan Faragondát és harcolni kezdenek. A Trixnek sikerül bejutnia az épületbe, és elfogják Galateát, aki Musa bolygójának hercegnője. A lány elvezeti őket a mágikus tekercsekhez, de mivel nem sikerül megszerezniük, felgyújtják a könyvtárat. Galatea próbálja megmenteni a tekercset, de csapdába esik. Musa segít rajta, így megszerzi a saját enchantixát és megmenteni a könyvtárat és Galateát.

11.Csapda a tündéreknek

 
A Winx Faragonda után nyomoz a pixiekkel. Meg is találják a csata helyszínét, ahol Flora a fáktól kap segítséget. Valtor nyomai a Felhőtornyba vezetnek, így a tündérek oda mennek, míg a pixiek nyomokat keresnek, hogy megtudják, mi történt Faragondával. A Felhőtoronyban mindenki Valtor oldalára állt a varázslatának köszönhetően, de a tündéreknek sikerül kijutniuk az iskolából, és azt is megtudják, hogy Faragondát egy tölgyfába zárták. Sajnos azonban nem tudják, hogy hogy szabadítsák ki az igazgatónőt a fából.

12.A szomorúfűz könnyei

 
A lányok Flora bolygójára, Linpheára utaznak, ahol megismerkednek Flora húgával, Miele-lel, aki elkíséri őket a Fák városába. Ott megtudják, hogy Faragondán csak a fekete fűz könnye segíthet, amit egy barlangban találnak egy vízesés mögött, ahol felfelé folyik a víz. Így aztán elmennek megkeresni a fát, de a Trix megint útjukba áll. Miele beleesik a vízbe, Flora utána ugrik, és megmenti, és ezzel sikerül megszereznie az enchantixát. A lányok megszerzik a vizet, és visszaváltoztatják Faragondát. Eközben valaki a fák közül Laylat figyeli.

13.Az utolsó szárnypróbálgatás

 

Újabb hírek jönnek Androsról, ahol ismét nagy a gond. Mikor Valtor megszökött, nem zárta be a portált maga után, ezért most aktiválódott, és az egész bolygót készül elnyelni. A Winx ezért odautazik, hogy segítsenek. Az enchantix erejükkel felszabadítják a sellőket Valtor átka alól. Már majdnem bezárják a portált, mikor a varázslatot tartalmazó tekercset elvesztik, így csak magukra számíthatnak. Tecnának sikerül belépnie a portálba, és belülről bezárnia, és mivel feláldozta magát egy másik bolygóért, megszerzi az enchantixát, viszont bennreked a portálban.

14.Düh

 
Mindenki ki van borulva Tecna halála miatt, ezért bosszút akarnak állni Valtoron, szóval a Felhőtoronyba mennek. Ott Valtor egy átkot szórt Stormyra, aki jó lett, és megmondja a lányoknak, hogy hol lehet Valtor. Míg Stella és Layla Griffint próbálják kiszabadítani, addig Flora, Bloom és Musa Valtorral harcol. Musát és Florát az új erejével könnyen legyőzi, Bloomot azonban nem bántja, hanem elmondja neki, hogy ő végzett a szüleivel. Bloom a haragja miatt a legerősebb varázslatát küldi rá, de Valtor lefagyasztja. A lányoknak sikerül kiszabadítaniuk, míg az igazgatók lefoglalják Valtort. Bloom még több erőt akar gyűjteni, ezért Faragonda Pyrosba küldi.

15.  A sárkányok szigete

 
Míg Alfeában mindenki Bloom miatt aggódik, addig a Vörös Forrásban Timmy arról akarja meggyőzni a többi specialistát, hogy meg tudja találni Tecnát, azonban csak Sky segít neki. Később a lányok is átmennek, hogy segítsenek Timmynek kifejezni, hogy mit érez Tecna iránt, ami sikerül is neki végül, de nem járnak sikerrel. Már feladják a reményt, Timmy Tecnára gondolva alszik el, és a lány ekkor tud velük kapcsolatba lépni, de nem hallja senki. Ezalatt Bloom Pyrosban legyőz pár sárkányt, majd lezuhan egy lyukba, ahol egy kedves sárkánnyal, Buddyval találkozik, aki segít neki igazi sárkánnyá válni. Majd később kiderül, hogy a sárkány valójában Bloomé, és ezzel megtalálta a saját sárkányát.

16.Feltámadás

 
Timmy megtalálja Tecna üzenetét,és a helyét is azonosítani tudja, így aztán a Winx, Timmy, Brandon és Helia útnak indulnak az Omega Dimenzióba. Miután megérkeznek, megtalálják az üzenetküldő gépet, de Technát nem, viszont ellenséges lényekkel is meg kell küzdeniük. A Winx lányok egy szakadékba zuhannak, a specialistákat pedig kövekkel dobálják. Bloom még mindig Pyroson van, ahol egy hatalmas sárkány elől menekül, aztán leesik egy árokba, de az utolsó pillanatban megmentik. Maia, a megmentő segít Bloomnak, hogy erősebb legyen. Így mikor a Trix megérkezik legyőzi őket, mert miközben Valtorra gondol megkapja az enchantixát.

17.A kígyó barlangjában

 
Bloom visszaérkezik Alfeába, ahol nem találja a Winxet. Faragondától engedélyt kap, hogy a többiek után menjen és Sky is elkíséri, akivel kibékülnek. Sikerül eljutniuk az Omega Dimenzióba, ahol a specialisták egy börtönben ragadtak, a Winxet pedig egy kígyó tartja csapdában. Bloomnak és Skynak sikerül megtalálnia Tecnát, aki túlélte a mostoha körülményeket. Kiszabadítják a fiúkat, akikre később rátámadnak az ott élő emberek. A lányok odacsalják a kígyót, és így sikerül elszökniük. Visszaérve Alfeába pizsamapartit tartanak, most hogy a Winx újra együtt van.

18.Valtor szelencéje

 
A Winx Club az iskolában külön órára megy, mivel már megkapták az enchantixukat. Le kell győzniük szörnyeket, de Bloom a támadás után visszaváltozik, és majdnem lezuhan. Az ő enchantixa nagyon gyenge, hiszen ő nem önfeláldozással szerezte meg. A specialisták ezalatt a Felhőtoronyba állítják vissza a rendet, Valtor pedig eltűnik. A titokzatos fiú, aki Layla után nyomoz lelepleződik, a neve Ophir. Magixban Valtor csapdába csalja a múzeum őreit és közben meg akar szerezni egy dobozt. Bloomnak lenne ereje csak megállítani, de az enchantixa nem elég erős, így hagyják, hogy Valtor elmeneküljön.

19.Az utolsó pillanatban

 
Eljött Stella apja, Radius, és Cassandra esküvőjének napja, ezért Stella oda akar utazni, hogy megállítsa. De Radius, Valtor varázslatának köszönhetően, kitiltja lányát az esküvőről, így a lányoknak be kell lopózniuk. A specialisták segítségével megtanulnak motorozni, és így sikerül is bejutniuk. Megpróbálják megakadályozni az esküvőt, de az őrök megállítják őket. Stella egyedül kénytelen apja után menni, és a tündérporának köszönhetően megszabadítja Radiust az átoktól, aki börtönbe záratja Cassandrát és Chimerát.

20.A pixie-k harca

 

 Miközben a Winx küldetésen van, addig a pixieknek kell vigyázniuk Alfeára. Ők is menni akarnak, de a tündérek szerint ők túl kicsik egy ilyen akcióhoz. De nekik is el kell menniük, mert két másik pixiet a Trix akar elfogni, hogy eljussanak a faluba. Emiatt egymás ellen fordulnak és külön-külön akarják elfogni a pixieket, hogy Valtor őket válassza. Livy elvezeti az alfeai pixiet a Trixhez, és sikerül legyőzniük őket. Mikor a Winx visszatér Alfeába, teljesen ledöbbennek, mikor mindenki a pixieket ünnepli.

21.A Vörös Torony titka

 

 A Winxnek van egy terve, hogy hogy állítsák meg Valtort, így elutaznak a Vörös Toronyhoz. Az út azonban nem zökkenőmentes. Először is Layla megtalálja Ophirt a fedélzeten, akit be akar zárni egy cellába, de ő is bennreked, viszont jól kijönnek egymással. Aztán mielőtt elérnének egy veszélyes helyre, Flora üzenetet küld Heliának, amin úgy látszik, mintha Musa megcsókolná Ophirt, és ezt Riven is látja, így a többiek után megy. A pixiek segítségével megtalálják a Vörös Tornyot, de ők nem mehetnek közelebb, így a csapat pixiek nélkül marad. Kentaurok támadnak rájuk, de Ophir segítségével megmenekülnek.

22.A kristálylabirintus

 
A Winx tagjai kicsikké változnak, hogy átmehessenek a kapun, de Bloom nem tud átváltozni, íy ő a fiúkkal marad kint. A lányok közül csak Tecna, Musa és Stella léphet be a Kristály Labirintusba, amiből, ha kijutnak, megkapják a kristályokat, amivel legyőzhetik Valtort. Ehhez azonban fel kell adniuk valamit: Tecna az érzéseit, Stella a szépségét adja fel, míg Musa az anyját hagyja ott. Kijutnak a labirintusból, és megkapják a kristályokat. Az ajtó másik oldalán labdáznak a többiek, de aztán megjelenik a Trix és már majdnem legyőzi Bloomékat, de ekkor visszatér a többi tündér, és legyőzik a Trixet.

23.A varázslóverseny

 

 Valtor ráveszi az igazgatókat, Faragondát, Griffint és Saladint, hogy harcoljanak ellene. Viszont egy illúzióvarázslattal egymás ellen fordítja a tanárokat, ő pedig eltűnik. A csatát mindenki látja,a lányok is, de Bloom érzi, hogy Valtor az iskola felé tart, és igaza is van, mert a varázsló könnyen át jut a legyengült falon. Az iskolában harcolnak a lányok vele, aztán Bloom a kristályokat akarja használni ellene. Valtor azonban megállítja, azt mondja neki, hogy Bloom szülei benne élnek, és ha őt megöli, őket is, ezért Bloom menekülni hagyja. Ophir elmondja Laylának, hogy ő valójában Nabu.

24.A boszorkányok titka

 
Bloomot rémálmok gyötrik a szülei miatt és amiatt, hogy Valtor vajon igazat mondott-e neki róluk. Ezért megkéri Faragondát, hogy segítsen neki, ehhez azonban meg kell idézniük a három ősboszorkányt. Kapcsolatot létesíteni velük viszont csak a Felhőtoronyban tudnak, így odautaznak. Megtörik Valtor illúzióvarázslatát, amivel elrejtette az iskolát, és így könnyen bejutnak. A lányok a megerősödött Trix ellen harcolnak, akik disenchantix varázslatot kaptak Valtortól, Bloom pedig megtudja az igazat, hogy a szülei még mindig élnek, nincsenek Valtorba zárva, de azt nem árulják el a boszorkányok, hogy hol találhatja meg őket.

25. A varázsló dühe

 

A Trix nem bízik meg Valtorban, a kudarca miatt, ezért a boszorkánymester bizonyítani akar; felhasználja a négy őselemet, Alfea elpusztításához, s tüzet idéz, ami égetni kezdi Magix-ot. A Winx megtámadja Valtort, s megpróbálják elvenni tőle az elemeket, hogy ne tudja elpusztítani a mágikus dimenziót. A Trix faképnél hagyja a boszorkánymestert, akit a Winx győzedelmesen legyőzött. A négy őselemet a Winx visszaadja a bolygóknak, így Valtor varázslatai, eltűnnek Magix-ról, Solária-ról, s Androsról is. A Trix megbánta, hogy ott hagyta Valtort, mert az Andros bolygón elkapják őket, s vissza viszik őket a Kiskőkolostorba. Alfeában nagy az örvendezés, de Bloom úgy érzi nem sikerült elpusztítaniuk Valtort.

26. Újrakezdés

 

Layla és Flora visszaállítják a rendet az erdőben, újra kinőnek a fák, visszatérnek az állatok. Bloom azonban még mindig úgy érzi, hogy Valtor él. Nem is téved, mert Valtor megtámadja és fogságba ejti a specialistákat. Heliaval üzen a lányoknak, akik Nabuval együtt indulnak Valtor után, aki Androson bújt el. A lányok megmentik szerelmüket, akik valójában Valtor teremtményei, de Bloomnak sikerül megállítania őket. Valtor erősebb lett, mint legutóbb, ezért Bloomnak belülről kell megölnie Valtort a sárkány tüzének segítségével. Sikerül is neki, és így végre örökre megszabadultak tőle. Bloomra egy új küldetés vár, hogy megtalálja a szüleit.

 

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Ki tudsz igazodni az új menürendszerben?
Igen, ez így jobb is.
Még nem igazán, de majd szerintem belejövök.
Nem találok meg semmit :(